Ingrediënten

  • 400 g heekfilet
  • 100 g bacon
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 kruimige aardappelen
  • 5 dl visbouillon
  • 150 g maïs
  • 1 dl kookroom
  • versgemalen peper
  • mespuntje mosterd
  • platte peterselie
  • bieslook

Bereiding

  1. Snijd de bacon in kleine stukjes. Doe wat olie in de braadpan en bak de bacon vervolgens tot deze lekker knapperig is. Haal de bacon uit de pan en voeg nu de ui toe en bak deze al omscheppend goudbruin.
  2. Schil de aardappel en snijd daarna in kleine blokjes. Voeg de aardappel toe aan de uien en snijd de heek in stukken. Voeg alles samen met de uitgebakken bacon.
  3. Schenk de bouillon erop, doe de deksel op de pan en kook de soep ongeveer 20 minuten op een matig vuur tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Voeg de maïs en de room toe, roer alles goed door elkaar en laat het geheel even goed doorwarmen (maar niet koken!). Breng de chowder verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de chowder in voorverwarmde komen en garneer met wat gehakte verse kruiden (platte peterselie en bieslook).

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtige, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzeevis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel 'mooie meid' genoemd. In Spanje, waar de heek 'Merluza' heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.