Ingrediënten
- 100 g Hollandse garnalen
- 2 el fijngeknipte bieslook
- 2 gedroogde tomaatjes
- 2 el mayonaise
- wraps (25 cm)
- veldsla
- Chilipoeder
- peper en zout
Bereiding
- Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries ), 2 gedroogde tomaatjes in dunne reepjes, 2 eetlepels mayonaise, een snufje chilipoeder, zout en peper.
- Snijd uit 4 wraps elk 3 rondjes van 7-8 cm. Verdeel er in het midden plukjes veldsla en garnalensalade over. Vouw eerst de onderkant en dan de zijkanten over de vulling en zet de wraps rechtop in borrelglaasjes.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.