Ingrediënten

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 150 g kabeljauw
  • 2 el fijngesneden korianderblaadjes
  • 1 el grove mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 4 el zure room
  • peper, zout en versgemalen koriander

Bereiding

  1. Snijd de rauwe kabeljauw in kleine blokjes en meng met de korianderblaadjes en olijfolie.
  2. Breng op smaak met peper, zout en gemalen koriander. Meng de zure room met de mosterd.
  3. Verdeel de kabeljauw in 4 cirkels, druk goed aan, vul aan met de Hollandse garnalen, druk goed aan en verdeel de zure room over de garnalen. Besprenkel alles met olijfolie en maal er nog wat koriander over.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.