Ingrediënten
- VOOR 20 STUKS
- 200 g Hollandse garnalen
- 240 g sushirijst
- 280 g water
- 35 g rijstazijn
- 20 g suiker
- nori vellen
- 2 el mayonaise
- 1 tl wasabi
- 5 g zout
Bereiding
- Spoel de rijst zorgvuldig tot het water helder is, vul aan met water tot een totaalgewicht van 520 gram en kook in de rijstkoker.
- Verhit azijn, suiker en zout, voeg het mengsel bij de rijst en zorg dat de vinaigrette volledig verdeeld is onder de rijst.
- Laat vervolgens afkoelen tot lauwwarm. Druk de rijst in een sushivormer (te koop in de Aziatische speciaalzaak) of vorm met de hand gelijkmatige balletjes van ongeveer 20 gram en druk licht plat aan de bovenzijde (zodat de garnalen blijven liggen).
- Meng de garnalen met de mayonaise en de wasabi en schik op de rijstbolletjes.
- Verwijder de rijst uit de vormer en bind er een op maat gesneden nori vel rond.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.