Ingrediënten

  • 200 g gerookte palingfilets
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 tl honing
  • 2 el mosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de deegplakjes op het werkvlak en leg op elke helft van een deegplakje ¼ van de palingfilet.
  2. Bestrijk de rand dun met ei. Klap de deegplakjes over de palingfilet dubbel en druk licht aan. Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat.
  3. Bestrijk de saucijzenbroodjes dun met ei. Bak ze in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Meng de honing door de mosterd en serveer de dip bij de saucijzenbroodjes.

Tip

Halveer voor een mini-saucijzenbroodje de deegplakjes en maak op dezelfde manier 8 kleine saucijzenbroodjes.

Tip

Serveer de zalmkroketjes met wat veldsla, zoetzure groenten en kruidenmayonaise. Zo heb je gelijk een leuk voorgerecht. Geniet ervan!

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.