Ingrediënten

  • 400 g pasta, schelpjes, penne of andere korte pasta
  • 4 zeebaarsfilet, met vel
  • 4 kleine gekruide worstjes
  • 200 ml slagroom
  • sap van 1 limoen
  • extra schijfjes limoen om mee te serveren
  • peper en zout
  • bieslook

Bereiding

  1. Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookwater.
  2. Meng de slagroom en limoensap door de pasta en roer even goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit wat olie en/ of boter in een koekenpan.
  4. Haal de worstje uit hun vel en doe het vlees in de koekenpan. Bak het worstvlees rul in de koekenpan tot het krokant en bruin is.
  5. Haal het vlees uit de pan en zet weg tot later gebruik.
  6. Veeg de pan schoon en verhit wat boter in de koekenpan.
  7. Bak nu de zeebaarsfilet een paar minuten op de huid krokant. Keer snel de filets om en haal ze uit de pan.
  8. Schep de pasta in borden, leg er een zeebaarsfilet bij en strooi wat van het krokante worstvlees over de pasta.
  9. Bestrooi met wat fijngesneden bieslook en serveer direct.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.