Ingrediënten
- 300 g gevilde paling, in stukken (ESF)
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 1 rode peper, in ringetjes
- 2 el fijngesneden (blad) peterselie
- zout en peper, versgemalen
- ½ el pikant paprikapoeder
- 200 ml droge witte wijn
- 2 el witte wijnazijn
- 50 ml water
- 100 g droge rijst
- diverse soorten sla
Bereiding
- De paling wassen in water met wat zout en daarna droog deppen.
- De olie zachtjes verhitten in een kleine koekenpan (24 cm). De ui in schijven, met schijfjes knoflook, ringen peper en laurier zacht fruiten. Peterselie erbij roeren. De stukken paling toevoegen. Peper, zout en paprika erover. Overgieten met wijn, azijn en water. 20-30 minuten heel zacht stoven onder deksel. Garneren met nog wat groen en paprikapoeder.
- Intussen de rijst koken volgens voorschrift op het pak en serveer er een lekkere salade bij die jij lekker vindt.
Tip
Menusuggestie: Voor vooraf een venkelsoep. Een gesnipperde venkelknol met een gesnipperde ui in een snelkookpan kwartier onder druk koken in 400 ml visfond. Pureren, afmaken met zout en wat venkelgroen. Voor na het hoofdgerecht: een rode port met blauw kaas.
Wijntip
Witte Douro.
Paling
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
200 kcal/838 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
14.50 g.