Ingrediënten
- 4 hele scharren, panklaar
- 1 kg krieltjes in de schil, schoongeboend
- 1 citroen, in plakjes
- 2 limoenen, in plakjes
- 1 bosje rozemarijn
- 1 bosje tijm
- 1 bosje dille
- 4-5 el olijfolie
- 1 el grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200ºC.
- Kook de krieltjes in 8-10 minuten gaar. Verdeel intussen de citroen, limoen en kruiden over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de scharren op de kruiden. Besprenkel de vis en de krieltjes met de olijfolie. Bestrooi ze met het zeezout.
- Rooster de schar in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar.
Tip
Lekker met een frisse bladsalade met balsamicodressing.
Schar
Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
95 kcal/400 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.