Ingrediënten
- 150 g gekookte mosselen
- 75 g gorgonzola
- ¾ dl droge witte wijn
- 15 g verse basilicum
- mespuntje mosterd
- peper, versgemalen
- 5 kerstomaatjes, gehalveerd
Bereiding
- Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
- Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel.
- Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.
Tip
Om dit gerecht te bereiden heb je het volgende nodig: staafmixer of keukenmachine en tien cocktailprikkers.
Wijntip
Probeer eens een lichtorde, fruitige Côtes du Roussillon bij de mosselen met gorgonzoladip.
Bron
Kookboek 'Vis 1'
Mosselen
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.