Ingrediënten

  • 500 gram broccoli, in roosjes verdeeld
  • 1/2 pot pastasaus di mare 425 gram
  • 1 pak lasagnebladen
  • 1 pot Besciamella 400 ml
  • 1 courgette, in plakjes
  • 2 blikjes tonijnstukken in water 185 gram, uitgelekt
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 30 gram geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Kook de broccoli met zout en giet af.
  2. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met 1/3 van de saus.
  4. Maak daarna lagen van: lasagnebladen, de helft van de bechamel, de helft van de courgetteplakjes, zout en peper, lasagnebladen, 1/3 van de saus, het tweede blikje tonijn, lasagnebladen, de rest van de saus, de rest van de courgette, zout en peper en de rest van de bechamelsaus.
  5. Meng de kaas en de amandelen en strooi over de lasagne. Bak de lasagne goudbruin in 30-35 minuten.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.