Ingrediënten
- 2 blikjes tonijnstukken in water 185 gram, uitgelekt
- 500 gram broccoli, in roosjes verdeeld
- 1/2 pot pastasaus di mare 425 gram
- 1 pak lasagnebladen
- 1 pot Besciamella 400 ml
- 1 courgette, in plakjes
- 75 gram geraspte oude kaas
- 30 gram geschaafde amandelen
Bereiding
- Kook de broccoli met zout en giet af.
- Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met 1/3 van de saus.
- Maak daarna lagen van: lasagnebladen, de helft van de bechamel, de helft van de courgetteplakjes, zout en peper, lasagnebladen, 1/3 van de saus, het tweede blikje tonijn, lasagnebladen, de rest van de saus, de rest van de courgette, zout en peper en de rest van de bechamelsaus.
- Meng de kaas en de amandelen en strooi over de lasagne. Bak de lasagne goudbruin in 30-35 minuten.
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.