Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 3 tl shoarmakruiden
  • 700 g ovenfriet
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 250 g komkommer, in plakjes
  • 100 g gesneden ijsbergsla
  • 100 ml knoflooksaus
  • zonnebloemolie of bakolijfolie

Bereiding

  1. Schep de kabeljauw om met de shoarmakruiden.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C of de Airfryer op 200°C.
  3. Leg de friet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de friet in 25 minuten krokant in het midden van de oven of in 15 minuten in het mandje van de airfryer.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwstukken in zo´n 5 minuten gaar. Schep tussendoor om.
  5. Haal de friet uit de oven of airfryer en verdeel de visshoarma erover.
  6. Verdeel tenslotte de sla, tomaten en komkommer over de bakplaat en besprenkel met de knoflooksaus.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.