Ingrediënten
- 4 stukjes kabeljauwfilet van 70 g
- 4 plakjes Coburgerham
- 250 g kerstomaatjes
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 6 ansjovisfilets
- 1 el kappertjes
- 6 ansjovisfilets
- 1 el kappertjes
- 15 basilicumblaadjes
- 100 g veldsla
- 2 eetlepels balsamicosiroop
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Bak om de salsa te maken de sjalotjes en de knoflook. Haal van het vuur en voeg de ansjovis, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes toe.
- Bestrooi de stukken kabeljauw met peper en omwikkel ze met de ham. Bak aan in wat olie met boter en leg in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet een kwartier in de oven op 120°C.
- Verwarm in de tussentijd de salsa in de pan.
- Serveer de vis op een warm bord, leg er de salsa van kerstomaatjes naast en garneer met wat veldsla, basilicum en balsamicosiroop.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.