Ingrediënten

  • 300 g kabeljauw
  • 450 g broccoli, in kleine roosjes van ongeveer 3 cm
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 5 el olijfolie en extra om in te vetten
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt
  • 7 eieren, losgeklopt
  • 120 g bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet een cakeblik van 24 cm in. Bekleed vervolgens met bakpapier.
  2. Kook de broccoliroosjes in een pan water met zout in 10 à 15 minuten gaar. Laat goed uitlekken.
  3. Fruit de ui 10 minuten op laag vuur in een kleine pan met de olijfolie en rozemarijn.
  4. Meng de ui met de olijfolie en rozemarijn in een grote kom met de eieren, bloem, het bakpoeder, kappertjes, peper en zout.
  5. Spatel de broccoliroosjes en kabeljauw erdoorheen en schep het mengsel in de bakvorm.
  6. Bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake nog 20 minuten in de vorm staan voor het serveren.
  7. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.