Ingrediënten
- 300 g kabeljauw
- 450 g broccoli, in kleine roosjes van ongeveer 3 cm
- 1 rode ui, gesnipperd
- 5 el olijfolie en extra om in te vetten
- 1 tl rozemarijn, fijngehakt
- 7 eieren, losgeklopt
- 120 g bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C en vet een cakeblik van 24 cm in. Bekleed vervolgens met bakpapier.
- Kook de broccoliroosjes in een pan water met zout in 10 à 15 minuten gaar. Laat goed uitlekken.
- Fruit de ui 10 minuten op laag vuur in een kleine pan met de olijfolie en rozemarijn.
- Meng de ui met de olijfolie en rozemarijn in een grote kom met de eieren, bloem, het bakpoeder, kappertjes, peper en zout.
- Spatel de broccoliroosjes en kabeljauw erdoorheen en schep het mengsel in de bakvorm.
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake nog 20 minuten in de vorm staan voor het serveren.
- Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.