Ingrediënten

  • 4 gerookte palingfilets
  • 1/2 voorgebakken ciabattabrood
  • 2 tot 3 el olijfolie
  • 4 el crème fraîche
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 1 Granny Smith, julienne gesneden
  • 1 bosje kervel

Bereiding

  1. Besprenkel de appel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  2. Roer het citroenrasp door de crème fraîche en breng op smaak met verse peper.
  3. Snijd de ciabatta in de lengte in vier dunne plakken, besmeer beide kanten van het brood met olijfolie en bak ze krokant in een koekenpan.
  4. Verdeel de citroenroom over vier sneetjes toast en beleg met de paling. Garneer met de appel en een plukje kervel.

Receptvideo

 

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.