Ingrediënten

  • 150 g gerookte palingfilet
  • 400 g aardappelen (vastkokend)
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 6 cherrytomaatjes
  • 150 g verse panklare spinazie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  3. Klop intussen in een kom de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes.
  4. Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing. Schep ook de spinazie en uiringetjes erdoor.
  5. Schep de lauwwarme aardappelsalade op twee borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.