Ingrediënten
- 12 oesters
- halve rode paprika
- 2 el medium dry sherry
- 2 el oestersaus
- 2 el bieslook, fijngeknipt
- 2 sneetjes oud witbrood
- 2 el (roerbak) olie
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en oestersaus door elkaar. Maak de oesters voorzichtig open: steek een oestermes tussen de schelpen en snijd de sluitspier door. Breek de bovenste platte schelphelft eraf. Maak de oester in de onderste schelphelft los. Zet de oesters in de schelp op een bakplaat en sprenkel het oestersausmengsel erover. Verdeel de paprikablokjes en het bieslook erover. Verkruimel de sneetjes witbrood (in de keukenmachine) en meng de (roerbak)olie erdoor. Verdeel dit kruim over de oesters. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de oesters in 3-4 minuten goudbruin en gaar worden. Serveer ze op vier borden als borrelhapje of als voorgerecht op een bedje van waterkers.
Tip: vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
Oesters
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
70 kcal/294 kj
- Vetten:
-
1.80 g.
- Eiwitten:
-
10.00 g.