Ingrediënten
- 250 g Hollandse garnalen
- 2 avocado’s
- 100 g sla en spinazie gemengd
- 4 teentjes knoflook
- Bosje koriander
- 1 el olijfolie
- 100 g yoghurt
- scheutje citroensap
- Ras el Hanout kruiden
Bereiding
- Snij de sla en spinazie fijn.
- Marineer de Hollande garnalen met knoflook, koriander en olijfolie (dit bak je zonder de garnalen heel kort aan).
- Prak de avocado en meng hierbij de yoghurt citroensap en ras el hanout kruiden.
- Meng en bouw alles samen op.
Bron
MSC - Healthy Sisters
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.