Ingrediënten

 • 6 grote coquilles of 12 kleine
 • sap van 1 sinaasappel
 • 1 ½ el vloeibare honing
 • 3 el sojasaus
 • 1 ½ el sesamolie
 • 200 g rodekool, in flinterdunne reepjes
 • ½ el roze peperkorrels
 • 2 el olie
 • 2 el bieslook, in stukken van 2 cm

Ook te bereiden met…

Bereiding

 1. Verwarm de sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep een eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing.
 2. Klop door de rest twee eetlepels sojasaus en ½ eetlepel sesamolie en schep de rodekool erdoor. Laat het geheel twee minuten zachtjes koken en laat de rodekool daarna in de marinade afkoelen.
 3. Klop de eetlepel apart gehouden sinaasappelmengsel met een eetlepel sojasaus en een eetlepel sesamolie tot een dressing.
 4. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.
 5. Halveer de grote coquilles, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten.
 6. Laat de rodekool in een zeef uitlekken en schep de bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden, leg de gegrilde coquilles erop en sprenkel de dressing erover 
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/