Ingrediënten
- 350 g scharfilet
- 50 ml tequila
- 4 pruimen of vijgen - afhankelijk van seizoen
- 2 limoenen
- 1 flespompoen
- 1 bos Thaise basilicum
- 100 ml zonnebloemolie
- peper en zout
Bereiding
-
Snijd de schar in repen van een duim dik.
-
Leg de reepjes in een schaaltje en marineer in de tequila, het sap en de rasp van 2 limoenen.
-
Halveer en ontpit de pruimen. Verhit een koekenpan, wrijf in met een beetje olie.
-
Bak de platte kant van de pruim in 1 à 2 minuten op hoog vuur. Snijd de pruimen (of vijgen) in partjes, zodra deze een beetje is afgekoeld.
-
Snijd de flespompoen in plakken van een duim dik en bak in een koekenpan op laag vuur, totdat deze rondom goudbruin is. Is de pompoen wel goudbruin, maar nog niet gaar? Voeg dan een beetje water toe en laat ze gaar stoven. Snijd de plakken in 6 puntjes.
-
Verwarm de olie tot 80 graden.
-
Meng de olie en basilicumblaadjes in een vijzel of keukenmachine tot een kruidenolie. Druk het mengsel door een zeef, zodat je een heldergroene olie krijgt.
-
Haal de vis uit de marinade op een schoon bordje. Breng op smaak met zout en peper.
-
Leg de gebakken pompoen en partjes pruim op het bord. Leg daar de reepjes schar bovenop en druppel de basilicumolie erover. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.
Schar
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
95 kcal/400 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.