Ingrediënten

  • 200 g gerookte palingfilets
  • 1 el geraspte mierikswortel (uit een potje)
  • 200 g crème fraîche
  • 1 citroen
  • ½ pak poffertjes mix (ongezoet)
  • versgemalen peper
  • olie

Bereiding

  1. Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering) met de mierikswortel en de crème fraîche in een maatbeker. Maak de ‘paling-spread’ op smaak met versgemalen peper.
  2. Bereid het beslag voor de poffertjes volgens de gebruiksaanwijzing, maar vervang de suiker door zout en versgemalen peper. Bak de blini’s (hartige poffertjes van boekweitmeel) in een poffertjespan.
  3. Serveer de blini’s besmeerd met wat palingspread en garneer met een reepje paling, wat citroenrasp en eventueel wat verse tuinkruiden.

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.