Ingrediënten
- 12 rode mulfilets
- 6 verse langoustines
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 8 groene asperges
- 50 g roomboter
- 200 g gepelde peulvruchten
- 200 g risotto
- 2 tomaten, schoon en ontveld
- 4 blaadjes basilicum
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de langoustines fijn en meng deze met ca. 1 el olijfolie, 1 tl limoenschil, peper en zout.
- Zet de risotto op met 4 dl. bouillon. Ongeveer 20 minuten tegen de kook aanhouden. Voeg als laatste de in blokjes gesneden tomaat en gesneden basilicum toe.
- Schil de asperges tot de helft en snijd ca. 2 cm. van de uiteindes af. Bak ze kort in de roomboter (2 min.) en zet ze vier minuutjes opzij.
- Grill de mulfilet op de huidkant kruislings. Doe op de mulfilet 1 lepel langoustinetartaar en leg daar vervolgens de andere filet op, met de huidkant boven.
- Verwarm de risotto en de groentes op het vuur, en zet de mulfilet ca. 3 minuten in de oven op 180°C .
Mul
De mul is een rondvis en familie van de harder.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
109 kcal/555 kj
- Vetten:
-
3.80 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.