Ingrediënten
- 400 g wijtingfilets, in grove stukken
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
- 1 el geraspte citroenschil
- 1 venkelknol
- 2 el olie
- 6 draadjes saffraan
- 1 el gehakte of gedroogde tijm
- 4 dl visbouillon (tabletten)
Bereiding
- Snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook fijn en de venkelknol in plakjes.
- Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel 5 minuten.
- Giet daarna de bouillon erbij en voeg saffraan en tijm toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 minuten de wijting toe.
Wijting
Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.