Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bosuitje
  • 2 bolletjes gember
  • 150 g waterkers
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el gembersiroop, uit potje gember
  • ½ eetlepel Japanse sojasaus
  • 4 el olie
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bereiding

  1. Schenk de wijn in een grote pan en leg de oesters erin. Stoom de oesters afgedekt 6-8 minuten tot de schelpen open staan.
  2. Snijd het bosuitje in dunne reepjes en de gember in flinterdunne plakjes. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers. Klop een dressing van de azijn, gembersiroop, sojasaus en olijfolie en schep de waterkers erdoor.
  3. Verwarm de grill in de oven voor.
  4. Laat de oesters in een vergiet uitlekken en breek de platte schelpen eraf.
  5. Leg de oesters in de bolle schelp op de bakplaat en verdeel de bosuitjes, plakjes gember erover en enkele druppels Japanse sojasaus erover. Schep de crème fraîche erop en strooi de kaas erover.
  6. Schuif de oesters ca. 10 cm onder het hete grillelement en laat de kaas in ca. 2-3 minuten smelten.
  7. Verdeel de salade over vier borden en leg de oesters er op.

Oesters

In Nederland kennen we twee soorten oesters, de Europese oester en de Zeeuwse oester. Van deze soorten is de Europese variant inheems en de Zeeuwse, ook wel Japanse oester of creuze genoemd is uit Japan ingevoerd.

Alles over Oesters

Oesters

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
70 kcal
/
294 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
10.00 g.