Ingrediënten
- 300 g wijtingfilet
- 1 el citroensap
- 2 el mayonaise
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 2 el kappertjes
- 4 el ajvar
- 1 courgette, schuin in dunne plakken
- 1 el olijfolie
- 4 ciabattabroodjes met olijf
- 40 g rucola
Bereiding
- Wrijf de wijtingfilet in met zout, versgemalen peper en citroensap. Verwarm de vis in een magnetronschaal afgedekt 3 minuten in de magnetron op 500 Watt. Laat de wijtingfilet afgedekt nagaren en afkoelen.
- Giet het vocht van de wijting weg. Verdeel de wijting met een vork in stukjes en meng de mayonaise, bleekselderij, kappertjes en 2 eetlepels ajvar erdoor. Breng de salade op smaak met wat zout en peper.
- Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie en bak ze 4-6 minuten in een hete grillpan tot ze mooi bruine strepen hebben. Keer ze halverwege. Bestrooi de courgette met wat zout en peper.
- Snijd de ciabattabroodjes open en bestrijk de snijvlakken met de resterende ajvar. Leg de onderkanten van de broodjes op borden en verdeel de rucola en wijtingsalade erover en leg de plakken courgette erop. Leg de bovenkant van de broodjes erop.
Tip
Ajvar is een mediterrane puree van paprika en aubergine. Te koop in potten bij de Turkse winkel. Te vervangen door in de blender gepureerde geroosterde paprika's.
Wijting
Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.