Ingrediënten
- 250 g Hollandse garnalen
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 2 el gedopte erwten
- 2 el tuinbonen
- 2 el gekookte, gesneden groene boontjes
- 4 el gesneden tuinkruiden (bieslook, kervel, basilicum, dragon, dille…)
- 2 el mayonaise
- ½ kl worcestersaus
- 3 druppels tabasco
- ½ kl ciderazijn
- een snuifje suiker
- 4 el melk
- peper, zout en koriander van de molen
- balsamicoazijn
Bereiding
- Roer de mayonaise, worcestersaus, tabasco, ciderazijn, suiker, melk en een snuifje zout goed tot een homogene dressing.
- Meng de groenten met de groene kruiden en de dressing. Breng op smaak met peper, zout en koriander van de molen. Schik op een bord met de garnalen en werk af met balsamicoazijn.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.