Ingrediënten
- 600 g nijlbaarsfilet
- 1 citroen, uitgeperst
- 3 el olie
- 6 bosuitjes in ringetjes (groen en wit apart houden)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el kerriepoeder
- 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- 1/4 liter visbouillon (van ½ tablet)
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
- Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.
- Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.
Lekker met rijst, naanbrood of vloerbrood bij.
Nijlbaars
Nijlbaars is een zoetwatervis uit de familie van de reuzenbaarzen (Latidae)
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
91 kcal/382 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.