Ingrediënten

  • 600 g nijlbaarsfilet
  • 1 courgette
  • 1 struikje broccoli
  • 3 kleine uitjes
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden (diepvries)
  • 2 dl kant-en-klare tomatensaus
  • ½ dl witte wijn
  • zout en peper
  • cayennepeper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten.
  3. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de nijlbaars in stukjes van 3 cm. Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Rooster de groenten in de hete oven in ongeveer 25 minuten bijna gaar.
  4. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden. Roer eventueel een paar lepels crème fraîche door het gerecht en serveer er tagliatelle bij.
Magnetron

Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de groenten, goed gemengd met de olijfolie, afgedekt op vol vermogen in ongeveer 15 minuten gaar worden (tussentijds 2x omscheppen). Voeg de tomatensaus, de wijn en de vis toe en laat de vis afgedekt op half vermogen in 8-10 minuten gaar worden. Tussentijd 3x omscheppen.

Nijlbaars

Nijlbaars is een zoetwatervis uit de familie van de reuzenbaarzen (Latidae)

Alles over Nijlbaars

Nijlbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
91 kcal
/
382 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
19.00 g.