Ingrediënten
- 4 haringen, in stukjes gesneden
- 1 kg krieltjes met schil
- 2 el kappertjes
- 2 el pekel van de kappertjes
- 4 el mayonaise
- 3 el fijn geleden bieslook + extra om mee te garneren
- 3 el peterselie, fijn gesneden +extra om mee te garneren
- 150 g gemengde sla
- peper en zout, naar smaak
Bereiding
- Maak de krieltjes schoon en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in ruim gezouten water.
- Giet de krieltjes af en laat ze even uitdampen en iets afkoelen.
- Meng de kappertjes, pekel, mayonaise, bieslook en peterselie door de aardappelen.
- Proef en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de sla over een platte schaal.
- Schep de krieltjes op de sla.
- Verdeel de gesneden haring erover en bestrooi nog met wat extra bieslook en peterselie.
- Serveer direct.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.