Ingrediënten
- VOOR HET PEKELBAD: 1 l water en 60 g zout
- 200 g rode poonfilet, zonder vel en graten
- 1/2 ui, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, in fijne plakjes gesneden
- scheut olijfolie
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 150 ml sushiazijn
- 150 ml witte wijn
- enkele takjes tijm
- 400 ml kippenbouillon
- snuf cayennepeper
- 4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
- enkele takjes citrustagetes
Bereiding
-
Breng het water met het zout aan de kook om het zout op te lossen. Laat het pekelbad daarna minstens 2 uur volledig afkoelen.
-
Pekel de poonfilets gedurende 10 minuten. Haal de vis eruit, dep droog en snijd de filets in dunne plakjes.
-
Stoof de ui en de knoflook in een scheut olijfolie. Voeg de paprika, de sushiazijn, de witte wijn, de tijm, de kippenbouillon en de cayennnepeper toe en laat 20 minuten op een laag vuur sudderen.
-
Koel af in de koelkast.
-
Dresseer in een diep bord en giet de koude escabeche over de vis.
-
Laat het gerecht 10 minuten staan alvorens te serveren. Werk af met de radijsplakjes en enkele takjes citrustagetes.
Poon
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
118 kcal/494 kj
- Vetten:
-
5.03 g.
- Eiwitten:
-
17.02 g.