Ingrediënten
- 1 blikje ansjovisfilets
- 200 g Hollandse garnalen
- 400 g broccolirijst
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g doperwten
- 1 citroen
- 1 bosje verse, gesneden dille of 1 el gedroogde dille
- peper en zout
Bereiding
- Kook de broccolirijst in ruim water gaar. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en ansjovis tot de ansjovis gesmolten is en de ui glazig is.
- Voeg de broccolirijst en doperwten toe aan het uienmengsel en roerbak nog een paar minuten op hoog vuur.
- Maak ondertussen een dressing van twee eetlepels citroensap, drie eetlepels olijfolie, dille, peper en zout. Meng de dressing door de broccolirijst en serveer met Hollandse garnalen.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.