Ingrediënten

  • 4 haringfilets
  • 1 pak cornflakes
  • 1 ei, losgeklopt
  • ruim olie om de vis in te bakken

bereiding

  1. Neem een ruime kom en verkruimel hierin de cornflakes. Niet te fijn maar ook niet te grof. Het moet straks goed om de vis heen blijven zitten.
  2. Neem een andere kom en klop hierin het ei los met een vork.
  3. Je kunt de haring in zijn geheel doen of de twee filets los. Doe je de filets los dan heb je uiteraard meer crunch.
  4. Haal de filets eerst door het ei en daarna door de cornflakes. Druk het heel even een klein beetje aan met je hand.
  5. Neem een ruime koekenpan en verhit hier de olie in. Houd een ruime hoeveelheid aan zodat je een lekkere crunch krijgt en de vis goed wordt gebakken.
  6. Als de olie goed heet is, bak je de vis om en om in een paar minuten goudbruin en gaar.
  7. Serveer de vis met gebakken aardappeltjes en doperwtjes.
Tip: serveer meet gebakken aardappeltjes en doperwten

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.