Ingrediënten
- 4 haringfilets
- 1 pak cornflakes
- 1 ei, losgeklopt
- ruim olie om de vis in te bakken
bereiding
- Neem een ruime kom en verkruimel hierin de cornflakes. Niet te fijn maar ook niet te grof. Het moet straks goed om de vis heen blijven zitten.
- Neem een andere kom en klop hierin het ei los met een vork.
- Je kunt de haring in zijn geheel doen of de twee filets los. Doe je de filets los dan heb je uiteraard meer crunch.
- Haal de filets eerst door het ei en daarna door de cornflakes. Druk het heel even een klein beetje aan met je hand.
- Neem een ruime koekenpan en verhit hier de olie in. Houd een ruime hoeveelheid aan zodat je een lekkere crunch krijgt en de vis goed wordt gebakken.
- Als de olie goed heet is, bak je de vis om en om in een paar minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de vis met gebakken aardappeltjes en doperwtjes.
Tip: serveer meet gebakken aardappeltjes en doperwten
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.