Ingrediënten

  • 4 haringen
  • snufje gemberpoeder
  • 2 el lichte sojasaus (Chinese of Japanse sojasaus)
  • 1 snackkomkommer of ½ gewone komkommer
  • 4 piramidebroodjes met pompoenpitten
  • 4 el zuivelspread met mierikswortel
  • 40 gr veldsla
  • 50 gr tuinkers

Bereiding

  1. Snijd de haringen in schuine reepjes van 2 cm.
  2. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus door elkaar en doe de haringreepjes erbij. Even husselen.
  3. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes open en smeer op elke helft wat zuivelspread.
  4. Leg de veldsla en tuinkers op één helft en verdeel daar de reepjes haring en de plakjes komkommer overheen.
  5. Leg de andere helft hier bovenop en klaar is je broodje!

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.