Ingrediënten
- 4 haringen
- snufje gemberpoeder
- 2 el lichte sojasaus (Chinese of Japanse sojasaus)
- 1 snackkomkommer of ½ gewone komkommer
- 4 piramidebroodjes met pompoenpitten
- 4 el zuivelspread met mierikswortel
- 40 gr veldsla
- 50 gr tuinkers
Bereiding
- Snijd de haringen in schuine reepjes van 2 cm.
- Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus door elkaar en doe de haringreepjes erbij. Even husselen.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes open en smeer op elke helft wat zuivelspread.
- Leg de veldsla en tuinkers op één helft en verdeel daar de reepjes haring en de plakjes komkommer overheen.
- Leg de andere helft hier bovenop en klaar is je broodje!
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.