Ingrediënten
- 4 haringen
- 2 rode uien in dunne ringen
- 1 el olijfolie
- 100 ml witte wijnazijn
- 4 dikke sneden donker vloerbrood
- 25 g zachte boter
- 2 el grove mosterd
- 50 g veldsla
- 6 Amsterdamse uien in vieren
- 1-2 el kappertjes
Bereiding
- Leg de uienringen in een schaaltje en schenk daar de azijn overheen. Laat de uienringen ongeveer een half uurtje (of langer) staan tot ze wat zachter zijn.
- Snijd de haringen in lange repen.
- Smeer wat olijfolie over het brood en rooster de sneden brood in een contactgrill (of de koekenpan) totdat je bruine strepen ziet. Zo maak je bruschetta’s.
- Zijn je bruschetta’s klaar? Smeer dan boter en mosterd op de sneden en leg daar de veldsla bovenop. Leg de repen haring op het brood. Verdeel tenslotte de uienringen, Amsterdamse uien en kappertjes over de bruschetta’s. Serveer de bruchetta’s op een servet van vetvrij papier.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.