Ingrediënten

  • 4 haringen
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes
  • 1 rode biet
  • 1 bosuitje
  • 30 g ramen noedels
  • 2 el sojasaus
  • 8 radijsjes
  • 1 vel sushi nori (zeewier)
  • 175 g sojabonen (edamame, koelvers of in blik)
  • 1 wortel

Bereiding

  1. Kook de ramen noedels volgens de tekst op de verpakking. 
  2. Zijn de noedels klaar? Doe ze dan in een grote (niet-metalen) schaal en schenk daar de sojasaus overheen. Laat de noedels even afkoelen. 
  3. Cutting time! Snijd (of rasp) de wortel in kleine stukjes en snijd de radijsjes en de bosui in dunne plakjes. Knip dan de sushi nori met een schone schaar in dunne reepjes en bewaar die op een droge plek. Snijd ook de biet in dunne plakjes of blokjes. Snijd tot slot de haringen in stukjes en bewaar die in de koelkast. 
  4. Verdeel de afgekoelde noedels over 4 kommen en finish je sushi bowls door alle ingrediënten over de noedels te verdelen. Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes over de bowls. Voor extra smaakbeleving serveer je de bowls met sojasaus, wat ingelegde gember en wasabi on the side.

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.