Ingrediënten

  • 4 haringen
  • sap van een kwart citroen
  • 75 gr waterkers of veldsla
  • 3 el olijfolie
  • 3 el zure room
  • avocado
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • Guacamole
  • 2 bosuitjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 tomaten
  • 4 kleine soft-taco’s (of tortilla’s)

Bereiding

  1. Schil eerst de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd dan de tomaten in vier stukken, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees verder in kleine blokjes. Snijd tot slot de bosuitjes in ringetjes en de haringen in brede repen.
  2. Meng de guacamole met de zure room. Bij dat mengsel schenk je 1 theelepel citroensap. Vervolgens schep je de helft van de tomaat, bosui en koriander in het mengsel en roer je alles goed door elkaar. Strooi nu naar smaak het zout en de versgemalen zwarte peper over het mengsel.
  3. Verdeel de taco’s over vier borden en besmeer elke taco met het guacamolemengsel.
  4. Maak een salade van de waterkers of veldsla, de avocado, tomaat, bosui, koriander, olijfolie en ½ eetlepel citroensap. Hussel alles goed door elkaar.
  5. Verdeel de salade en de haring over de taco’s, sprenkel de rest van het citroensap eroverheen en een klein beetje peper voor de smaak.

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.