Ingrediënten
- 4 zoute haringen (Hollandse Nieuwe)
- 3 eieren
- 2 sneetjes witcasinobrood, zonder korst
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 ansjovisfilet
- 1 el citroensap
- 2 el mayonaise
- 1 romaine sla, in stukken
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 3 el parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd
Bereiding
- Kook de eieren in 7 min. hard. Scheur het brood in stukjes en schep om met 1 el olijfolie.
- Rooster de stukjes brood in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin en krokant. Bestrooi ze met zout en schud de croutons op een bord. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
- Hak de ansjovisfilet klein en klop met het citroensap, de resterende 3 el olijfolie en de mayonaise tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de sla over 4 borden.
- Bestrooi met de ui. Leg een haring op de salade. Besprenkel de salade met de dressing en maak af met de croutons en Parmezaanse kaasvlokken.
Tip
Voeg voor een extra romige salade 1 in stukjes gesneden avocado toe.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.