Ingrediënten

  • 120 g Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 1 bundel asperges, AA kwaliteit
  • boter
  • nootmuskaat, naar smaak
  • peper en zout
  • Voor de mousselinesaus :
  • 100 g boter
  • 2 eidooiers
  • scheutje room
  • scheut oude geuzebier
  • Voor de bavarois :
  • 1 pakje postelein
  • 100 g culinaire room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 g slagroom 40%

Bereiding

  1. Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout.
  2. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout.
  3. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor.
  4. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.