Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 2-3 el kerriesaus met ananas
  • 2 el fijngehakte koriander
  • roerbakolie
  • 4 bloemtortilla’s
  • rode paprika

Bereiding

  1. Steek met een glas met een doorsnede van 5 cm rondjes uit 4 bloemtortilla’s, bestrijk ze met roerbakolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan.
  2. Meng 200 g Hollandse garnalen met 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas en 2 eetlepels fijngehakte koriander.
  3. Schep de garnalen op de tostada’s en strooi er wat kleine blokjes rode paprika over.   

 

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.