Ingrediënten

  • 1 krop baby romaine sla
  • 1 rijpe avocado
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 volle el Griekse yoghurt (naturel)
  • 2 el mayonaise
  • 1 klein handje verse muntblaadjes
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 grapefruit
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

  1. Snijd de romaine sla in ‘reepjes’, niet al te grof. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap ondertussen op in een bakje.
  2. Meng 1 eetlepel van het grapefruitsap met het sap van 1/2 limoen en roer hier de Griekse yoghurt en mayonaise doorheen. Snijd de muntblaadjes ragfijn en roer er doorheen. Kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Schep de garnalen door de dressing; kijk even hoeveel dressing je nodig hebt, als je dressing te ‘nat’ is, voeg dan wat minder toe. Meng vlak voor serveren met de romaine sla, de blokjes avocado, de partjes grapefruit en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  4. Serveer in een mooi hoog glas, bijvoorbeeld een Martini-glas voor een extra feestelijk effect. 

 

 

Bron
MSC - Monique van Loon

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.