Ingrediënten
- 250 g Hollandse garnalen
- 250 g peultjes
- 2 avocado's
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl suiker
- 2 tl mosterd
- 250 g gemengde groene saladesoorten
- 4 hardgekookte eieren
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- ---
- Groene kruidendressing:
- 1 bekertje (125 ml) zure room
- 3 el mayonaise of volle yoghurt
- 2 eetlepels versgehakte
- groene kruiden (bieslook, peterselie, dille, tijm)
Bereiding
- Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla.
- Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij. Serveer er stokbrood of ciabattabrood bij.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.