Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 200 g sperziebonen
  • 1 rode ui (dunne partjes)
  • 2 tenen knoflook, plakjes
  • 1 rode paprika (reepjes)
  • 1 el verse oregano of tijm (fijngehakt)
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1-2 el olijfolie
  • 4 el medium dry sherry
  • 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de gehalveerde sperziebonen in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  3. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, knoflook, paprika en oregano. Schep er wat zout en peper naar smaak door en sprenkel de olie erover. Verdeel dit mengsel over de stukken bakpapier.
  4. Maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graten. Leg de stukken vis op de groenten, maal er wat peper boven en sprenkel de sherry erover. Vouw het bakpapier langs de groenten en vis omhoog en draai het als een pakketje dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat de groenten en vis in de oven in 20-25 minuten gaar en heet worden.

Lekker met couscous of zilvervliesrijst.

 

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/