Vissige zomeruitjes 2024

Vissige uitjes 2024

Van Texel tot Yerseke: er is altijd wel een leuk evenement met een visserijtintje die je kunt bezoeken! Wij hebben een aantal voor je op een rij gezet.

Ons land kent een lange geschiedenis in de visserij en handel in vis. Nog steeds is het voor veel gemeenten en families een belangrijk onderdeel van hun inkomen en identiteit. En zo heeft elke visserijgemeente weer zijn unieke kenmerken, tradities en cultuur. ⁠
⁠Iets wat moet worden gekoesterd. Om de eeuwenoude tradities, kennis en verhalen in leven te houden, worden deze zomer weer op veel plaatsen in het land visserijdagen georganiseerd. Een event waar bezoekers, op een leuke en interactieve manier, kennismaken met deze bijzondere cultuur. ⁠

Ben je nog op zoek naar een leuk dagje uit of een interessante activiteit voor jong en oud? Wij hebben alle vissige evenementen die voor deze zomer op de agenda staan, voor je op een rijtje gezet! 

JULI 2024

Visserijdagen Bruinisse

18 juli 2024 t/m 20 juli 2024

Een feest voor iedereen! De Visserijdagen alias ‘het Mosselfeest’ trekt al ruim 55 jaar duizenden bezoekers en heeft daarmee zowel Bruinisse als heel Schouwen-Duiveland op de kaart gezet. Dit dorpsfeest is een echte publiekstrekker en dat is natuurlijk niet zonder reden. De aankomst van miss Visserij op donderdagmiddag om 14.00 uur, de braderie met de gezellige kraampjes, de vele uiteenlopende optredens, de kermis en natuurlijk het vuurwerk als geweldige afsluiter. Het is maar een kleine greep uit de vele activiteiten en bezienswaardigheden waar u gedurende 3 dagen van kunt genieten.

Website: https://www.visserijdagen-bruinisse.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/visserijdagenbruinisse

Visserijdagen Stavoren

19 juli 2024 t/m 21 juli 2024

Iedere twee jaar organiseert de Stichting Visserijdagen Stavoren een feestelijk evenement welke geheel in het teken staat van de visserij van vroeger en nu. Tijdens dit tweedaagse evenement worden alle zeilen bijgezet om u als bezoeker zoveel mogelijk te laten zien, horen en beleven. Met een veelzijdig programma voor jong en oud hoeft u zich zeker niet te vervelen.

Website: https://visserijdagenstavoren.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/visserijdagenstavoren/
 

AUGUSTUS 2024

Visserijdagen Breskens

2 augustus 2024 t/m 4 augustus 2024

Elk jaar in augustus schudt Breskens weer op zijn grondvesten tijdens de visserijfeesten en dat sinds 1953. De Visserijfeesten, het evenement in de regio wat jaarlijks vele bezoekers naar Breskens brengt.

Website: https://www.visserijfeestenbreskens.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/visserijfeestenbreskens

HavenVIStijn 2024 (Texel)

Zaterdag 10 augustus 2024

Tijdens het HavenVIStijn maak je kennis met het echte vissersleven. De vissers laten je alles zien wat met visserij te maken heeft. Ze geven uitleg over visserijtechnieken en diverse soorten vis. Er zijn demonstraties en muziek van onder andere het Oudeschilder Visserskoor. Ook kun je een stukje meevaren met de KNRM en zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

Website: https://www.texel.net/
Facebook: https://www.facebook.com/havenvistijn/

Mosselfestival Yerseke at Sea

Zaterdag 17 augustus 2024

Kom kijken naar de bijzondere onderwaterwereld van mosselen en oesters (& meer) in combinatie met plezier en activiteiten voor de kleintjes! Laat je daarna(ast) verrassen door de heerlijkheden en gezelligheid op het Seafoodplein, slenter langs de gezellige braderie en vaar mee met de mosselkotters en oesterboten tijdens de vlootschouw.

Website: https://www.yersekeatsea.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61554957184922

Havendagen Zierikzee

22 augustus 2024 t/m 24 augustus 2024

Website: https://havendagenzierikzee.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/Havendagenzierikzee/

Flora & Visserijdagen Den Oever

Vrijdag 23 augustus 2024 t/m maandag 26 augustus 2024

Website: https://www.visserijdagen.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/Visserijdagen/

Visserijdagen Harlingen

Woensdag 28 t/m zaterdag 31 augustus 2024

Bezoekers aan de Friese havenstad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

Website: https://www.visserijdagenharlingen.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/harlingervisserijdagen
 

SEPTEMBER 2024

Visserijdag Spakenburg

Zaterdag 7 september 2024

Een bomvolle haven met ‘sjuten’ zag je 100 jaar geleden alleen op zondag. Maar op zaterdag 7 september wordt stylisch Spakenburg tussen 10.00 en 17.00 uur omgetoverd naar het leven van toen. Tijdens de Visserijdag ligt de museumhaven er uitnodigend bij. Letterlijk en figuurlijk want jij mag binnen kijken aan boord van opgetuigde vissersschepen. Gezinnen met kinderen in klederdracht bakken krokante schollen op de botters. Die eten we zonder bestek, met onze handen. Dat hoort zo.

Website: https://www.visserijdag.net/
Facebook: https://www.facebook.com/Visserijdag/