4x de lekkerste sauzen bij vis

Waar de Aziaten hun eigen vissaus hebben, doen wij een sausje bij de vis. Naast de klassiekers, die iedereen natuurlijk kent, heb je ook nog andere sauzen die goed combineren met vis. Menig visje heeft van zichzelf al heel veel smaak, maar soms geeft het een gerecht net die ene ‘finishing touch’.

Ben je dus op zoek naar een lekkere saus voor bij jouw visgerecht? Onderstaand zetten we er vier voor je op een rij. Ze zijn makkelijk te maken en verrassend lekker!

Peterselie roomsaus

1½ dl melk - ½ dl slagroom – ca 3 el Allesbinder - ½ tl mosterd - 3 el fijngehakte peterselie - zout en peper

Breng de melk met de slagroom aan de kook. Voeg al roerend zoveel Allesbinder toe dat de saus een beetje dik wordt (ca. 3 eetlepels). Voeg de mosterd, een snufje zout en peper en de peterselie toe.

Voor de variatie: voeg een eetlepel mierikswortelpasta toe voor mierikswortelsaus. Of 4 eetlepels kappertjes voor een kappertjessaus.

Witte vissaus

¼ liter melk - ¼ liter water - 1 visbouillontablet - ca. 5 eetlepels Allesbinder - zout en peper

Breng ¼ liter melk met ¼ liter water en 1 visbouillontablet al roerend aan de kook. Voeg zoveel Allesbinder toe totdat de saus mooi dik wordt (ca. 5 eetlepels). Voeg een mespunt mosterd en een snufje zout peper toe.

Citroensaus

1/8 l melk - 1/8 l slagroom - 1/8 l water - 1/2 dl citroensap - 1 tl suiker - 1 visbouillontablet - ca. 5 el Allesbinder - mespunt mosterd - zout en peper

Breng de melk met de room, het water, het citroensap en 1 visbouil­lonta­blet al roe­rend aan de kook. Voeg zoveel Allesbinder toe dat de saus mooi dik wordt. Voeg de mosterd en een snufje zout en peper toe.

Voor de variatie: vervang het citroensap door grapefruit- of sinaasappelsap.

Witte wijnsaus

15 gr boter - 1 sjalot - 2 dl witte wijn - 1/8 l crème fraîche - mosterd - zout en peper 

Smelt 15 gram boter in een sauspan en bak hierin al omscheppend een gesnipperd sjalotje zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg 2 deciliter witte wijn aan het sjalotje toe. Breng het vocht aan de kook en laat de wijn tot de helft inkoken. Voeg 1/8 liter crème fraîche toe en laat de saus op een hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte (ca. 5 minuten). Breng de saus op smaak met een beetje mosterd, zout en peper.