Ingrediënten
- 250 g harderfilet, in stukjes
- 1 rol koelvers deeg voor hartige taart
- 200 g boerenkool
- 1 rode ui, in dunne plakken
- 1 el balsamicoazijn
- 1 rode biet, in blokjes
- 7 eieren
- 200 ml melk
- 2 tl paprikapoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en rol het deeg met bakpapier uit in een grote quichevorm.
- Bak de uienringen met de balsamicoazijn in een koekenpan op laag vuur. Doe er 2 el water bij en laat ze 5 minuten zachtjes bakken.
- Verdeel de rode ui over de bodem van de quiche, houd wat uienringen apart voor bovenop.
- Schep de bieten en boerenkool in de vorm en verdeel de stukjes harderfilet over de vorm.
- Klop de eieren los met de melk, peper, zout en het paprikapoeder.
- Verdeel het eimengsel over de groenten en leg bovenop de resterende uienringen.
- Bak de quiche in ongeveer 50 minuten gaar.
Harder
In Nederland noemen vishandelaren de harder ook wel 'witte zalm'. Dit heeft te maken met de smaak: deze ligt tussen de zalm en zeebaars in.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
101 kcal/422 kj
- Vetten:
-
3.30 g.
- Eiwitten:
-
19.20 g.