Ingrediënten
- 12 oesters
- ½ el gin
- ½ el tonic
- 1 snackkomkommer
- 1 limoen
Bereiding
- Maak de oesters voorzichtig open en snijd ze rondom los, zodat ze los in de schelp liggen.
-
Leg de oesters op een schaal met crushed ijs.
- Verdeel over elke oester ongeveer 1/8 theelepel gin en 1/8 theelepel tonic. Dit komt neer op slechts enkele druppels.
- Snijd de snackkomkommer in dunne plakjes en leg een plakje op elke oester.
- Besprenkel de oesters met vers limoensap en serveer ze direct.
Oesters
In Nederland kennen we twee soorten oesters, de Europese oester en de Zeeuwse oester. Van deze soorten is de Europese variant inheems en de Zeeuwse, ook wel Japanse oester of creuze genoemd is uit Japan ingevoerd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
70 kcal/294 kj
- Vetten:
-
1.80 g.
- Eiwitten:
-
10.00 g.
