Vissoep met witvis

Vissoep met witvis
Dit recept is voor twee personen en is een perfect hoofdgerecht! Binnen vijftien minuten zet je deze vissoep op tafel.
 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 200 gram kabeljauwfilet of andere witvis
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theelepels provençaalse kruiden
  • 50 gram garnalen
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • selderij

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika in blokjes en de prei in ringen.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Bak de paprika en de prei kort mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, 250 ml water en de kruiden toe en breng dit aan de kook.
  5. Snijd de vis in stukjes en meng ze door de soep.
  6. Roer de garnalen en de doperwtjes er door. Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
  7. Was de selderij en knip de takjes klein. Roer de selderij door de soep.

''Met veel plezier hebben we genoten van de vissoep in een diep bord van schalen ontwerp en met een glas witte wijn erbij was het avondmaal perfect gelukt!''

 

Met vriendelijke groet, Anita