De vissoep van Henk

De vissoep van Henk

Ik ben visserman op de Noordzee en dagelijks zien wij de mooiste en natuurlijk de lekkerste vis voorbij komen. Daarom wil ik graag mijn recept met jullie delen en natuurlijk jullie de foto’s niet onthouden dat de vis super vers is. Hierbij voeg ik mijn recept toe. Wat mij betreft, super lekker en eet smakelijk!

Verse vis

Ingrediënten

  • 2 prei (alleen het witte gedeelte)
  • 2 grote uien
  • 1 venkel
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 mooie rode tomaten
  • 2 blokjes visboulion
  • 1 buisje saffraan
  • 3 laurieladeren
  • 250ml liter zoete witte wijn
  • Peterselie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringetjes. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in blokjes.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een soeppan. Bak hierin de ui, knoflook, prei en venkel ongeveer 5 min aan. Ondertussen de staartjes van de langoustines in een pan met water zodat ze net onder staan. Klein beetje zout toevoegen en de langoustines net niet aan de kook brengen. Gelijk van het vuur af pakken en 5 min na laten garen in het hete water. Daarna afspoelen in koud water.
  3. Snij de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten de peterselie aan de overige groeten toe. Voeg ook de witte wijn, laurie balderen en saffraan toe. Laat 2 min pruttelen. Maak ondertussen de visboulion klaar. Doe 0.5 liter water in een pan en zet op hoog vuur en doe 2 blokjes visboulion toe. Roer met een garde zodat de blokjes opgelost zijn. Voeg de visboulion toe in de soeppan met groenten. Voeg nog een halve liter water toe en laat een 30 min pruttelen.
  4. Voor de gemakkelijkste gebruiken we de blokjes. Je kan ook zelf een bouillon trekken van de graat van de vis. Verwijder het laurierblad. Pureer de soep glad met een staafmixer. Haal de soep vervolgens door een zeef zodat je een echte gladde soep krijgt.
  5. Fileer de vis in mooie stukjes en haal het schel van de langoustines. Heb je zelf hier geen ervaringen vraag het aan de visboer deze wil het met veel liefde doen. Voeg de vis toe aan de soep en laat de vis in een paar minuten gaar koken zodat de vis niet meer doorschijnend is.
  6. Serveer de soep met een klein beetje peterselie.

Tip

Ook lekker om toe te voegen is de Hollandse garnaal. Een goede witte wijn erbij en genieten maar.

''Zo kan iedereen mijn passie voor vis zien. Eet smakelijk!''

Met vriendelijke groet,

Henk Kramer