Vissoep met gemengde visfilets

Vissoep met gemengde visfilets

Hier de lekkerste soep, die eenvoudig door iedereen te maken is. Dit recept is voor 6-8 personen.

Ingrediënten

  • 2 uien gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 500 g tomaten, ontveld en fijngehakt
  • 2.5 dl droge witte wijn
  • 2 el azijn
  • 2,5 l visbouillon
  • 2 tl suiker
  • Zout en peper
  • 1.5 kilo gemengde visfilets
  • 250 g rauwe grote garnalen
  • 4 et fijngehakte peterselie
  • 8 sneetjes geroosterd brood(4 draden saffraan / scheutje cognac)

Bereiding

Smoor de uien in de pan met olie tot ze glazig zijn, voeg knoflook toe en fruit het geheel ongeveer een kwartier. Laat de tomaten 10 minuten meekoken. Doe de wijn en azijn in de pan en laat het geheel tien minuten sudderen. Doe de visbouillon erbij. Laat de soep 20-25 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de visfilet toe, beginnend met de soorten die het langst moeten garen. Roer de peterselie erdoor en serveer de soep met geroosterd brood.

Mijn geheime tip voor een groot succes!

Voeg enkele draden saffraan toe en een heel klein scheutje cognac. Zelf heb ik een half pond ‘vongole’ toegevoegd. Mmm...

Liefs,

Thessa van Rhee