Ga eropuit deze zomer: bezoek een visserij uitje

woensdag 13 juli 2022
Zomerse uitjes

Visserijgemeenten houden de visserijfoklore graag in ere door in de zomer oer-Hollandse evenementen te organiseren waar de bezoekers terug in de tijd kunnen gaan door oude tradities kunnen aanschouwen. Maar ook een kijkje in de keuken krijgen hoe de vissector innoveert. Dit alles met muzikale gezelligheid en natuurlijk het eten van een visje. 

We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

14-16 juli: Visserijdagen Bruinisse
Drie dagen lang draait in Bruinisse alles om dit groots opgezette dorpsfeest, dat in het teken staat van de opening van het Zeeuwse Mosselseizoen. Tienduizenden bezoekers uit alle windstreken komen af op de unieke smaak van het zwarte goud.

visserijdagen-bruinisse.nl

15 en 16 juli: Visserijdagen Stavoren

Iedere twee jaar organiseert de Stichting Visserijdagen Stavoren een feestelijk evenement welke geheel in het teken staat van de visserij van vroeger en nu. Tijdens dit tweedaagse evenement worden alle zeilen bijgezet om je als bezoeker zoveel mogelijk te laten zien, horen en beleven. Met een veelzijdig programma voor jong en oud hoef je je zeker niet te vervelen.

visserijdagenstavoren.nl

16 juli: Wieringer Vistival

Op deze dag staat vis centraal en dan vooral de vis die door de Wieringer vloot gevangen wordt. Naast veel vis, is er een gezellige markt met een grote diversiteit aan marktkramen. Het VIStival is bekend, binnen maar ook vooral buiten de regio, als een gezellig dagje uit met een gemoedelijke sfeer.

vistival.nl

5-7 augustus: Visserijfeesten Breskens

Tijdens deze dagen zijn er optredens van bekende Nederlandse artiesten, verschillende bands en straatartiesten, een grote braderie, twee kermissen, een rommelmarkt, kinderattracties, enz. De vissersschepen en het visserijmuseum kunnen bekeken neem deel aan een rondvaart, eet een gratis visje in de vismijn of bekijk de zwemwedstrijd in de haven.

visserijfeesten.com/2022/

13 augustus: Visfestijn Texel

De visserij hoort onlosmakelijk bij Texel. De vissers in Oudeschild beschikken over een moderne vloot en gaan vernieuwingen niet uit de weg. Het idee voor de Sumwing, een verantwoord alternatief voor de boomkor, is niet voor niets hier bedacht. Nieuwe, maar ook traditionele technieken zijn te zien op het HavenVistijn, waar je ook een gebakken visje kunt eten en luisteren naar live muziek.

havenvistijn.nl/

31 augustus - 3 september: Visserijdagen Harlingen

De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

visserijdagenharlingen.nl/

3 september, Visserijdag Spakenburg

De Visserijdag in Spakenburg brengt je terug in de tijd dat Spakenburg een vissershaven was.Het evenement speelt zich voornamelijk af in en rond de Oude Haven met de ‘bruine vloot’.

bruinevlootspakenburg.nl/

 


Naar overzicht