Studie: verhoogde inname omega 3-vetzuren verbetert gezondheid van hart en bloedvaten

woensdag 23 september 2020
Studie: verhoogdde inname omega 3-vetzuren verbetert gezondheid van hart en bloedvaten

Onderzoekers hebben het al meerder keren aangetoond: omega 3-vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten. Nieuw overzoek bevestigt dit weer. Het is aangetoond dat het consumeren van de omega 3-vetzuren EPA en DHA het risico op hartziekten sterk vermindert.

Volgens de studie kan met de toevoeging van deze vetzuren, waar vis, schaal- en schelpdieren rijk aan zijn, de kans op een hartinfarct met 15% verminderen, de kans op fataal myocardinfarct met 35% en het vermindert het risico op overlijden aan hartziekten met 9%. Goede reden dus, om regelmatig een visje op het menu te zetten.

In dit onderzoek is gekeken naar de effecten bij consumptie van verschillende hoeveelheden omega 3-vetzuren. Wat bleek? Hoe meer van deze vetzuren wordt geconsumeerd, hoe beter de resultaten! Het helpt dus wel degelijk om meerdere keren per week vis te eten.

Ben jij ook overtuigd? Bekijk hier al onze recepten!

 

Het hele artikel lees je hier.


Naar overzicht